Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)
180 minute
6 portii
Usor
E atat de racoritor, incat e o placere sa-l servesti vara! Tortul brazilian cu spuma de lamaie aduce putin cu Tiramisu, insa nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!
Ingrediente
300 ml smantana pentru frisca
400 g lapte condensat (o conserva)
100 ml suc de lamaie proaspat stors
un pachet piscoturi de sampanie
esenta vanilie
un pahar lapte
Ingrediente pentru ornat
coaja unei lamai
Mod de preparare:
- Bate smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca. Adauga laptele condensat, sucul de lamaie, vanilia si amesteca pana la omogenizare.
- Inmoaie fiecare piscot in parte in lapte pentru 1-2 secunde, apoi asaza-le intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Toarna 1/3 din crema de lamaie, apoi continua alternand piscoturile cu crema de inca 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie de crema.
- Orneaza prajitura cu coaja de lamaie si da-o la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews