E atat de racoritor, incat e o placere sa-l servesti vara! Tortul brazilian cu spuma de lamaie aduce putin cu Tiramisu, insa nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!
Ingrediente
300 ml smantana pentru frisca 400 g lapte condensat (o conserva) 100 ml suc de lamaie proaspat stors un pachet piscoturi de sampanie esenta vanilie un pahar lapte
Ingrediente pentru ornat
coaja unei lamai
Mod de preparare:
- Bate smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca. Adauga laptele condensat, sucul de lamaie, vanilia si amesteca pana la omogenizare.
- Inmoaie fiecare piscot in parte in lapte pentru 1-2 secunde, apoi asaza-le intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Toarna 1/3 din crema de lamaie, apoi continua alternand piscoturile cu crema de inca 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie de crema.
- Orneaza prajitura cu coaja de lamaie si da-o la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si: