Aroma capsunelor se impleteste perfect cu blatul pufos intr-un desert perfect pentru o petrecere in familie. Reteta ne-a fost trimisa de Georgiana Modog, din Bihor.
Ingrediente pentru blat
6 oua 2 linguri ulei 8 linguri faina 8 linguri zahar un plic praf de copt esenta de trandafir ulei faina
Ingrediente pentru crema
un plic crema lamaie o cutie frisca o lingura zeama de lamaie
Ingrediente pentru decor
300 g capsune
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma.
- Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul.
- Peste ele se pune faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir. Se mixeaza bine, dupa care se incorporeaza si albusurile batute spuma.
- Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pentru 35 de minute.
- Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet. Se mixeaza si frisca cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
- Se unge blatul cu crema si se orneaza cu frisca si capsune feliate.