Combinatie mai buna ca asta, intr-un tort de casa, nici ca ai sa intalnesti! Fructele acrisoare complimenteaza dulcele cremei si impreuna alcatuiesc un desert delicios.

Reteta de tort cu crema caramel si fructe a fost testata si trimisa de Vasilica Burcea.

Ingrediente pentru blat

6 oua 12 linguri zahar o lingurita praf de copt 4 linguri ulei 10 linguri faina esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema caramel

200 g + 2 linguri zahar brun 100 g unt esenta vanilie 150 g smantana pentru frisca 4 fructe kiwi 2 portocale bombonele pentru ornat
Mod de preparare:

 

  1. Pentru blat, se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
  2. Pentru crema caramel, intr-un vas se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se bate smantana cu esenta de vanilie si 2 linguri de zahar pana ajunge sa aiba consistenta ca de frisca. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, caramelul. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul.
  3. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperature camerei, apoi se toarna jumatate din crema intre cele doua foi si se pun felii de kiwi. Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se orneaza cu cealalta parte de crema, fructe si bombonele.

Tarta de mere cu caramel

Caramele de casa

Prajitura cu banane si caramel (Banoffee)