Tort cu crema de cafea
95 minute
6 portii
Mediu
Ingrediente pentru blat:
200 g unt
225 g zahar
250 g faina
2 lingurite praf de copt
4 oua
3-4 linguri lapte
esenta de vanilie
un praf de sare
Ingrediente pentru crema
200 g unt nesarat
400 g zahar pudra
3 linguri cafea tare
Ingrediente pentru glazura
200 g zahar pudra
un albus
sucul unei jumatati de lamaie
Ingrediente pentru servit
boabe de cafea
fructe uscate
Mod de preparare:
- Pentru aluat, untul si zaharul se amesteca si apoi, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga in reprize faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Se amesteca.
- Se adauga ouale, alta repriza de faina, se amesteca si se pune apoi vanilia. Daca amestecul este prea tare, se dilueaza cu lapte. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se coace 45-50 de minute.
- Pentru crema, untul se freaca cu zaharul, cafeaua si 2 linguri cu apa. Se da la rece pana la folosire.
- Blatul taiat in 3 foi se reasaza cu crema pe platoul de servit. Pentru glazura, se amesteca energic albusul cu zaharul si, cand se obtine o crema alba, se toarna sucul de lamaie. Se mai bate rapid 10 secunde si apoi se toarna peste tort. Se decoreaza cu boabe de cafea si fructe uscate.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews