Ingrediente pentru blat:
200 g unt 225 g zahar 250 g faina 2 lingurite praf de copt 4 oua 3-4 linguri lapte esenta de vanilie un praf de sare
Ingrediente pentru crema
200 g unt nesarat 400 g zahar pudra 3 linguri cafea tare
Ingrediente pentru glazura
200 g zahar pudra un albus sucul unei jumatati de lamaie
Ingrediente pentru servit
boabe de cafea fructe uscate
Mod de preparare:
- Pentru aluat, untul si zaharul se amesteca si apoi, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga in reprize faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Se amesteca.
- Se adauga ouale, alta repriza de faina, se amesteca si se pune apoi vanilia. Daca amestecul este prea tare, se dilueaza cu lapte. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se coace 45-50 de minute.
- Pentru crema, untul se freaca cu zaharul, cafeaua si 2 linguri cu apa. Se da la rece pana la folosire.
- Blatul taiat in 3 foi se reasaza cu crema pe platoul de servit. Pentru glazura, se amesteca energic albusul cu zaharul si, cand se obtine o crema alba, se toarna sucul de lamaie. Se mai bate rapid 10 secunde si apoi se toarna peste tort. Se decoreaza cu boabe de cafea si fructe uscate.