Cand doresti sa faci un tort bogat, cu multa crema si cu gust complex, incearca aceasta reteta de tort cu crema de ciocolata. Reteta a fost trimisa de Leontina Dragomir, din Leotesti.
Ingrediente pentru blat
10 oua 100 ml lapte rece 200 g zahar 200 g faina un praf sare unt, pentru forma
Ingrediente pentru crema de ciocolata
5 oua 250 ml lapte 400 g unt 200 ml frisca 400 g zahar 140 g ciocolata 6 linguri cacao esenta de rom
Ingrediente pentru glazura
un plic glazura de ciocolata
Ingrediente pentru sirop
6 linguri zahar o fiola esenta de rom 400 ml apa
Ingrediente pentru ornat
frisca
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu sarea pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine o bezea.
- Se pun pe rand galbenusurile si laptele si se amesteca usor. Se adauga faina cernuta si se amesteca bine pana se incorporeaza perfect.
- Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins. Cand trece testul cu scobitoarea, se scoate si se lasa la racit.
- Pentru crema, se amesteca ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaua. Se pune pe foc mic, se adauga ciocolata rupta in bucatele si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. Dupa ce se mai raceste, se adauga esenta si se amesteca.
- Pentru sirop, se pun apa si zaharul pe foc si se da in clocot 5 minute. Dupa ce se raceste un pic, se adauga esenta si se amesteca. Se taie blatul in trei foi, se insiropeaza si se intinde crema de ciocolata.
- Se prepra glazura, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se intinde pe tort. Tortul se orneaza cu frisca si se da la rece pana se serveste.