Tort cu crema de ciocolata

Mediu

Cand doresti sa faci un tort bogat, cu multa crema si cu gust complex, incearca aceasta reteta de tort cu crema de ciocolata. Reteta a fost trimisa de Leontina Dragomir, din Leotesti.

Ingrediente pentru blat

10 oua 100 ml lapte rece 200 g zahar 200 g faina un praf sare unt, pentru forma

Ingrediente pentru crema de ciocolata

5 oua 250 ml lapte 400 g unt 200 ml frisca 400 g zahar 140 g ciocolata 6 linguri cacao esenta de rom

Ingrediente pentru glazura

un plic glazura de ciocolata

Ingrediente pentru sirop

6 linguri zahar o fiola esenta de rom 400 ml apa

Ingrediente pentru ornat

frisca
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu sarea pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine o bezea.
  2. Se pun pe rand galbenusurile si laptele si se amesteca usor. Se adauga faina cernuta si se amesteca bine pana se incorporeaza perfect.
  3. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins. Cand trece testul cu scobitoarea, se scoate si se lasa la racit.
  4. Pentru crema, se amesteca ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaua. Se pune pe foc mic, se adauga ciocolata rupta in bucatele si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. Dupa ce se mai raceste, se adauga esenta si se amesteca.
  5. Pentru sirop, se pun apa si zaharul pe foc si se da in clocot 5 minute. Dupa ce se raceste un pic, se adauga esenta si se amesteca. Se taie blatul in trei foi, se insiropeaza si se intinde crema de ciocolata.
  6. Se prepra glazura, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se intinde pe tort. Tortul se orneaza cu frisca si se da la rece pana se serveste.