Tort cu crema de vanilie
Ingrediente pentru blat
10 oua
10 linguri apa
20 linguri zahar
16 linguri faina
4 linguri cacao
sare
Ingrediente pentru crema
4 oua
1 litru lapte
1 cana zahar
1 cana faina
1 esenta vanilie
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si apa, iar apoi se incorporeaza faina cernuta, cacaua si praful de sare.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza si faina, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase, dupa care se adauga laptele.
- Se pune compozitia intr-o cratita si se da pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si albusurile batute spuma.
- Se taie blatul in trei parti pe orizontala si se unge fiecare parte cu crema.
6. Se orneaza cu frisca.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews