Ingrediente pentru blat
10 oua 10 linguri apa 20 linguri zahar 16 linguri faina 4 linguri cacao sare
Ingrediente pentru crema
4 oua 1 litru lapte 1 cana zahar 1 cana faina 1 esenta vanilie
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si apa, iar apoi se incorporeaza faina cernuta, cacaua si praful de sare.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza si faina, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase, dupa care se adauga laptele.
- Se pune compozitia intr-o cratita si se da pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si albusurile batute spuma.
- Se taie blatul in trei parti pe orizontala si se unge fiecare parte cu crema.
6. Se orneaza cu frisca.