Reteta aceasta de tort cu fructe e printre cele mai usoare retete de prajituri fara coacere pe care le poti prepara acasa. E gata in maxim 20 de minute, apoi ramane doar sa astepti rabdator sa-l savurezi.

Ingrediente

o rulada cu crema (la alegere) 4 linguri gem (la alegere) 5 linguri zahar 200 ml smantana pentru frisca 400 g iaurt un pliculet de gelatina 2 linguri apa zeama a 1/2 lamaie

Ingrediente pentru ornat

frisca fructe
Mod de preparare:
  1. Pregateste un castron: acopera-i in intregime interiorul cu folie de plastic. Feliaza rulada si asaza feliile obtinute in castron, intai pe fundul acestuia, apoi pe pereti, incat sa acoperi toata suprafata.
  2. Bate smantana pentru frisca cu zaharul, apoi combina frisca cu iaurtul. Dizolva gelatina in cele 2 linguri de apa, apoi las-o deoparte 5 minute. Da-o la microunde pentru 20 de secunde, amesteca si toarn-o peste frisca.
  3. Adauga si gemul si combina usor, fara a omogeniza amestecul. Toarna crema obtinuta in castron, peste feliile de rulada. Deasupra cremei asaza alte felii de rulada, acopera tortul cu folie de plastic si da-l la frigider pentru 2-3 ore, sau pana cand gelatina s-a intarit.
  4. Serveste tortul ornat cu frisca si/sau fructe, dupa gust.

Tort diplomat

Tort de sarlota cu capsune

Tort cu piersici si afine