Chiar daca nu ai fructe proaspete in casa, nu inseamna ca nu poti pregati un tort delicios, cu gust bogat de fructe. E suficient sa ai fructe uscate si sa respecti reteta de mai jos pentru a obtine un desert usor si pufos.

Ingrediente

120 g fructe uscate 60 ml suc de portocala 200 g faina o lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 g zahar 1/4 lingurita bicarbonat 2 oua 120 ml ulei 240 g lapte batut 2 linguri coaja rasa de portocale
Mod de preparare:
  1. Fructele uscate si sucul de portocale se incalzesc la temperatura mare timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde si apoi se lasa deoparte.
  2. Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Se mixeaza albusurile pentru a obtine o spuma. Apoi, zaharul, uleiul si galbenusurile se mixeaza timp de un minut.
  3. Peste crema cu galbenusuri se adauga faina si laptele batut, se amesteca la viteza mica, se pun fructele uscate si coaja de portocale. Se adauga spuma de albusuri si se amesteca cu delicatete.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma de copt unsa cu foarte putin ulei si se coace 40-45 de minute.