Tort cu morcovi si ananas cu glazura de branza
60 minute
6 portii
Mediu
Cauti un desert usor de facut, dar cu un aspect impecabil? Incearca aceasta reteta de tort cu morcovi si ananas, ornat cu glazura de branza fina.
Ingrediente
150 g morcov ras
o conserva de ananas
280 g faina
250 g zahar
4 oua mari
300 ml ulei
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
un praf sare
Ingrediente pentru glazura
250 g crema de branza
100 g unt
esenta de vanilie
450 g zahar pudra
Mod de preparare:
- Combina toate ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, praf de sare), apoi adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Adauga ouale batute, uleiul, esenta de vanilie, ananasul zdrobit in robot sau tocat marunt de cutit si nucile tocate de cutit.
- Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 de minute, sau pana cand tortul trece testul scobitorii.
- Lasa tortul sa se raceasca. In rastimp bate crema de branza cu untul, esenta de vanilie si zaharul pudra pana obtii o glazura pufoasa. Orneaza tortul cu glazura de branza si serveste-l rece.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort de post cu ananas din 5 ingrediente
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews