Tort cu nuca
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
1. Se mixeaza zaharul cu galbenusurile, dupa care se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si apa. Se amesteca bine si se lasa la odihnit 15 minute. Se adauga nuca macinata si faina, se amesteca bine, dupa care se adauga albusul batut spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza in prima compozitie.
2. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor timp de 30-40 minute.
3. Intre timp, se prepara crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu laptele pe baie de aburi, timp de 7 minute. Se ia de pe foc si, cu un tel, se incorporeaza cacaua. Dupa ce s-a racit, se adauga si untul batut spuma si esenta de rom.
4. Se taie blatul in doua, pe orizontala, se insiropeaza cu un amestec de apa si zahar si se umple cu crema.
5. Se orneaza dupa preferinte cu frisca si fructe.
Reteta trimisa de Elena Stangaciu din Iasi.