Orice desert devine mai bun in combinatia asta: cu crema Nutella, ciocolata si banane, mai ales un tort. Practic, cea mai grea parte a retetei e sa prepari blatul, iar acesta e floare la ureche. Asadar, asta ar putea fi chiar reteta pentru cel mai usor tort ce presupune coacere.
Ingrediente
6 oua 250 g zahar 250 faina 100 ml apa calda 100 ml ulei 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru umplutura
200 g crema de ciocolata si alune 2-3 banane
Ingrediente pentru sirop si decor
o tableta ciocolata neagra o tableta ciocolata cu lapte 250 ml lapte
Mod de preparare:
- Separa albusurile de galbenusurile si bate-le cu un praf de sare si 1/2 din cantitatea de zahar. Separat, bate galbenusurile cu restul de zahar pana ce compozitia se albeste. Adauga apoi faina si bicarbonatul, treptat. Adauga uleiul si apa calda si omogenizeaza.
- Incorporeaza albusurile in crema de galbenusuri, folosind o spatula, cu miscari de sus in jos. Toarna aluatul obtinut intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si da blatul la cuptor la 180 grade, pentru 35 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, folosind un cutit de paine lung.
- Topeste una ciocolata cu lapte, cu cei 250 ml lapte, la bain-marie sau la microunde. Gusta si adauga zahar daca preferi siropul mai dulce (tine cont si de crema!)
- Insiropeaza prima jumatate a blatului cu compozitia obtinuta apoi intinde jumatate din cantitatea de crema de ciocolata.
- Deasupra cremei asaza felii de banane. Suprapune cealalta jumatate de blat, insiropeaza-l, intinde restul de crema de ciocolata tartinabila, iar deasupra cremei rade ciocolata neagra. Da tortul la rece minim o ora inainte de servire.