Tort cu piersici si afine
70 minute
8 portii
Mediu
Cel mai pufos tort cu fructe, pe care il prepari cel mai bine vara. Foloseste piersici proaspete, nu foarte coapte si afine dulci-acrisoare pentru o combinatie delicioasa!
Ingrediente
300 g faina
100 g unt
150 g zahar
250 ml lapte
2 oua
esenta de vanilie
1 pahar de iaurt
un praf sare
un praf bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
100 g afine
3 piersici
3 linguri zahar vanilat
Mod de preparare:
- Bate untul moale cu zaharul, adauga ouale, vanilia si iaurtul, amestecand dupa fiecare ingredient. Separat, amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, bicarbonat, praful de copt, sarea) si incorporeaza-le in aluat, folosind o spatula.
- Toarna aluatul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt. Asaza deasupra felii de piersica si afinele raspandite. Presara cele 3 linguri de zahar vanilat si da tortul la cuptor pentru 60-70 de minute si serveste tortul rece.
Incearca si:
Tort intors cu banane si caramel
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews