Cel mai pufos tort cu fructe, pe care il prepari cel mai bine vara. Foloseste piersici proaspete, nu foarte coapte si afine dulci-acrisoare pentru o combinatie delicioasa!

Ingrediente

300 g faina 100 g unt 150 g zahar 250 ml lapte 2 oua esenta de vanilie 1 pahar de iaurt un praf sare un praf bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt 100 g afine 3 piersici 3 linguri zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Bate untul moale cu zaharul, adauga ouale, vanilia si iaurtul, amestecand dupa fiecare ingredient. Separat, amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, bicarbonat, praful de copt, sarea) si incorporeaza-le in aluat, folosind o spatula.
  2. Toarna aluatul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt. Asaza deasupra felii de piersica si afinele raspandite. Presara cele 3 linguri de zahar vanilat si da tortul la cuptor pentru 60-70 de minute si serveste tortul rece.

Incearca si:

Tort rasturnat cu caise

Tort de ananas fara coacere

Tort intors cu banane si caramel