Un tort foarte aspectuos al carui principal ingredient este delicioasa spuma de capsuni. Reteta trimisa de Daniela Gorgorin, din Bucuresti.
Ingrediente pentru blat
5 oua o cana zahar o cana faina 5 linguri ulei
Ingrediente pentru spuma de capsuni
un kg capsune 500 g frisca 3 linguri zahar pudra vanilinat capsune, pentru ornat
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Se adauga galbenusurile si cele 5 linguri de ulei, apoi faina, si se mixaza toata compozitia la viteza mica.
- Aluatul se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt care se da la cuptorul bine incins si se coace aproximativ 35-40 de minute. Se lasa blatul sa se raceasca in cuptor.
- Se spala capsunele foarte bine, se curata de codite si se pun in blender la pasat. Se adauga zaharul pudra peste piureul de capsune si apoi se amesteca bine cu frisca.
- Se taie blatul de tort in doua foi egale. Se intinde spuma pe prima foaie, se presara jumatati de capsune si apoi se asaza a doua foaie. Se „imbraca” tortul cu spuma de capsune, se orneaza cu fructe si se lasa la rece pentru 2-3 ore.