Ingrediente
200 g biscuiti simpli 100 g unt o conserva lapte condensat (400 g) 100 ml zeama de lamaie o conserva ananas (400 g) 300 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar
Ingrediente pentru ornat
bucatele de ananas
Mod de preparare:
- Marunteste biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un facalet, apoi amesteca-i cu untul topit. Preseaza amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da tava la rece.
- Marunteste ananasul (fie in robotul de bucatarie, fie toaca-l marunt cu cutitul), apoi amesteca laptele condensat cu zeama de lamaie si ananasul maruntit.
- Bate smantana pentru frisca cu zaharul. Incorporeaza frisca in amestecul de lapte condensat si ananas, iar compozitia obtinuta niveleaz-o pese blatul de biscuiti. Da tortul la rece pentru 3-4 ore, sau pana cand se intareste si serveste-l ornat cu bucatele de ananas.
Incearca si:
Inghetata cheesecake Padurea Neagra a la Jamie Oliver
Cheesecake cu afine si ciocolata alba