Nu iti coace bine cuptorul? Nu e neaparata nevoie de un cuptor pentru a obtine un blat de tort cu banane, fara cuptor, pe care il gatesti pe plita, la abur.
Iese cel putin la fel de pufos si aromat!
Ingrediente
1. Paseaza bananele cu o ustensila pentru piure sau cu furculita.
2. Bate apoi ouale cu zaharul pentru 3-4 minute, esenta de vanilie, praful de copt si sarea.
3. Adauga untul topit si bananele peste compozitie. Mixeaza compozitia la viteza mare si incorporeaza faina.
4. Unge cu unt o cratita (neaparat una cu capac) si da-o la foc mare, pana cand se incinge.
5. Toarna compozitia de tort, pune-i capacul, apoi asaza cratita pe o alta tigaie, asezata la randul ei pe flacara mica.
6. Lasa blatul de tort fara cuptor pe tigaia incinsa pentru 45-50 de minute, cu capacul pus.
7. Verifica blatul de tort pregatit fara cuptor folosind o scobitoare: daca iese curata si nelipicioasa, tortul e patruns.
Important: Spre deosebire de torturile pregatite la cuptor, blatul de tort pregatit pe plita nu se va rumeni la fel de tare. Din acest motiv, masura in care blatul de tort e rumen nu e atat de relevant.
S-ar putea sa-ti placa si: