Ai pofta de ceva dulce, dar tii post? Incearca aceasta reteta de tort de biscuiti, trimisa de Elena Angheluta, din Vaslui.

Ingrediente

un kg biscuiti populari 100 g cacao esenta rom 100 g stafide 100 g merisoare 100 g coacaze 250 g rahat 5 linguri nuca de cocos 500 g margarina 500 g ciocolata menaj

Ingrediente pentru sirop

400 ml apa 2 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru decor

2 tablete ciocolata de post bombonele din zahar
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas mare se rup biscuitii. Se adauga peste ei cacaua si nuca de cocos si se amesteca bine.
  2. Intr-un bol, se pun toate fructele si, peste ele, se adauga 3-4 linguri de apa si o sticluta cu esenta de rom. Se lasa sa se hidrateze pret de cateva minute, dupa care se pun in vasul cu biscuiti.
  3. Se taie rahatul cubulete si se pune apoi in vas, amestecand bine ingredientele.
  4. Se pun pe foc 400 ml de apa cu doua linguri de zahar si cu zaharul vanilat si se fierb pana se obtine un sirop care se va turna peste amestecul cu biscuiti.
  5. Separat, pe baie de aburi, se topesc margarina si ciocolata. Cand e gata topita, se toarna peste amestecul cu biscuiti si se framanta sa cuprinda bine toata copozitia.
  6. Se intinde compozitia intr-o tava (ideal ar fi una cu peretii detasabili) si se da la rece pana se incheaga bine compozitia.
  7. Pentru decorarea tortului, se topesc la foc mic 2 tablete de ciocolata, se intind peste tort si apoi se presara cateva bombonele colorate.