Tort de biscuiti cu ciocolata
25 minute
8 portii
Usor
De departe cel mai usor tort pe care il poti pregati pentru o zi festiva, pentru o dupa-amiaza in familie sau o seara cu prietenii. Pentru tortul de biscuiti nu e necesar sa aprinzi nici macar aragazul, cu atat mai putin cuptorul.
Ingrediente
400-450 g bisciuiti populari/petit beurre
300 g unt moale
12 linguri zahar pudra
80 g cacao
2 galbenusuri
400 ml + 5-6 linguri lapte
esenta de rom
Mod de preparare:
- Bate untul moale cu zaharul, pana ce obtii o crema pufoasa, adauga apoi cacaua, galbenusurile, esenta de rom si cate 2 linguri de lapte, pana ce obtii o crema usor tartinabila.
- Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti pe care i-ai inmuiat in lapte inainte. Peste biscuiti intinde cu o spatula crema de ciocolata, apoi continua alternarea de biscuiti si ciocolata. Pastreaza putina crema pentru ornat si da tortul la frigider pentru 2-3 ore.
- Rastoarna tortul pe un platou de servire si indeparteaza foaia de copt, apoi orneaza-l deasupra cu crema de ciocolata ramasa. Optional poti decora tortul si cu fulgi de cocos, il poti imbraca in frisca sau il poti orna cu fructe, dupa gust.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews