De departe cel mai usor tort pe care il poti pregati pentru o zi festiva, pentru o dupa-amiaza in familie sau o seara cu prietenii. Pentru tortul de biscuiti nu e necesar sa aprinzi nici macar aragazul, cu atat mai putin cuptorul.

Ingrediente

400-450 g bisciuiti populari/petit beurre 300 g unt moale 12 linguri zahar pudra 80 g cacao 2 galbenusuri 400 ml + 5-6 linguri lapte esenta de rom
Mod de preparare:
  1. Bate untul moale cu zaharul, pana ce obtii o crema pufoasa, adauga apoi cacaua, galbenusurile, esenta de rom si cate 2 linguri de lapte, pana ce obtii o crema usor tartinabila.
  2. Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti pe care i-ai inmuiat in lapte inainte. Peste biscuiti intinde cu o spatula crema de ciocolata, apoi continua alternarea de biscuiti si ciocolata. Pastreaza putina crema pentru ornat si da tortul la frigider pentru 2-3 ore.
  3. Rastoarna tortul pe un platou de servire si indeparteaza foaia de copt, apoi orneaza-l deasupra cu crema de ciocolata ramasa. Optional poti decora tortul si cu fulgi de cocos, il poti imbraca in frisca sau il poti orna cu fructe, dupa gust.

Tort diplomat

Tort de ananas fara coacere

Tort din foi de napolitana