Ingrediente pentru blat
10 linguri faina 10 oua 10 linguri de zahar un praf de copt zeama de lamaie cacao un praf sare
Ingrediente pentru crema
6 oua 250 g zahar 3 linguri cacao 300 g unt
Ingrediente pentru sirop
apa zahar
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se pune si zaharul.
- Separat, se mixeaza galbenusurile cu cacaua si cu faina amestecata cu praf de copt stins cu zeama de lamaie, dupa care se pun in compozitia de albusuri.
- Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi aproximativ 30 de minute. Dupa ce se raceste, fiecare blat se taie in doua si se insiropeaza cu un amestec de apa si zahar.
- Pentru crema se mixeaza ouale cu zaharul, dupa care se pun pe baie de aburi. Cand crema devine lipicioasa, se adauga si cacaua si se lasa sa se raceasca.
- Se incorporeaza apoi in crema racita untul batut spuma.
- Se unge fiecare blat cu crema, se imbraca si tortul cu crema ramasa si se orneaza cu fulgi de ciocolata.
- Se lasa la rece pana dimineata.