Vine ziua cuiva drag, sau chiar a ta, si nu stii cu ce sa servesti invitatii? Surprinde-i cu un tort de ciocolata alba cu cocos si spuma de zmeura, un deliciu demn de o cofetarie.
Nu e cel mai usor desert de facut, insa gustul bogat, usor acrisor, merita fiecare secunda petrecuta gatindu-l.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema de zmeura
Ingrediente pentru glazura de ciocolata alba
Preparare blat de tort
1. Topeste untul si ciocolata intr-o cratita. Adauga laptele de cocos si zaharul, apoi amesteca pana la dizolvare. Lasa compozitia sa se raceasca 10 minute.
2. Intr-un castron, bate ouale cu smantana.
3. Separat, intr-un castron incapator, combina faina si nuca de cocos. Peste faina adauga treptat compozitia cu ciocolata, pana o incorporezi pe toata.
4. Toarna aluatul pentru blat intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor la 160 de grade, pentru 120 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
5. Lasa blatul de tort sa se raceasca, apoi scoate-l si da-l la frigider pentru 6 ore.
Preparare crema de zmeura
1. Pune albusurile cu zaharul la bain marie, la foc mic si bate-le pana cand albusurile se tin bine de tel, sunt lucioase si zaharul e complet dizolvat.
2. Da albusurile de pe foc si bate-le pentru inca 8-10 minute. Adauga apoi treptat untul moale, in cubulete. Completeaza cu esenta de vanilie, zmeura si amesteca usor.
Preparare glazura de ciocolata alba
1. Taie tabletele de ciocolata de cutit si pune-le intr-un bol. Separat, pune smantana la foc mediu, iar cand e exact inainte de fierbere, toarn-o peste ciocolata alba.
2. Lasa compozitia sa se topeasca 2 minute, apoi amesteca pana la omogenizare.
Asamblarea tortului de ciocolata alba cu cocos si spuma de zmeura
1. Taie blatul in 3 bucati, pe cat posibil egale, folosind un cutit lung.
2. Intre blaturi intinde 4-5 linguri de crema de zmeura, iar dupa ce ai aranjat toate straturile de blat, imbraca tortul in crema de zmeura ramasa.
3. Glazureaza tortul pe margine cu glazura de ciocolata alba si orneaza-l dupa gust. Da tortul la rece pentru minim 1 ora inainte de servire.