Acest tort de ciocolata cu crema de cafea arata atat de apetisant, incat nici nu-ti vine sa crezi ca nu contine faina.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru ornat
1. Pune ciocolata cubulete intr-un castron, alaturi de unt, la topit la bain marie. Amesteca pana obtii un amestec perfect omogen si da deoparte ciocolata. Separa ouale si pune galbenusurile pe rand in ciocolata topita, apoi adauga o lingura de cacao si praful de sare, amestecand dupa fiecare ingredient.
2. Bate albusurile spuma ca pentru bezele si adauga treptat zaharul. Incorporeaza apoi cu o spatula albusurile in ciocolata. Pune compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu diametrul de 20 cm si da tava la cuptor pentru 25-30 cm.
3. Cat timp tortul se raceste, pregateste crema de cafea: freaca galbenusurile cu zaharul pana devin foarte deschise la culoare, apoi adauga treptat amidonul si laptele caldut.
Pune crema pe foc intr-o cratita la foc mediu si amesteca constant pana cand se ingroasa. Dupa ce ai dat-o de pe foc, adauga esenta de vanilie si cafeaua instant, apoi amesteca bine si las-o deoparte.
4. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa si las-o pentru 5-10 minute, apoi incalzeste-o la foc mic pana se dizolva complet. Adaug-o peste crema de cafea. Bate smantana pentru frisca pana cand se intareste, apoi incorporeaz-o cu o spatula in crema de cafea si amesteca pana cand devine uniforma. Pune crema de cafea peste blatul de ciocolata, da tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi orneaza-l cu cacao.
Incearca si alte retete de tort cu ciocolata sau tort cu cafea
Sursa foto: youtube