Nu exista desert mai plin de ciocolata decat tortul acesta! Blatul, crema si glazura, toate pot satisface apetitul celui mai mare iubitor de ciocolata!
Ingrediente pentru blat
250 g unt 250 g zahar 4 oua 200 g faina 2 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 100 ml lapte 1 lingura zeama lamaie 100 g ciocolata neagra o cescuta espresso
Ingrediente pentru sirop
100 g zahar 100 ml apa 50 ml lichior de cafea
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
200 g ciocolata neagra 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Vezi reteta pentru crema de ciocolata
- Tapeteaza 2 tavi de tort egale cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade. Amesteca laptele cu zeama de lamaie si lasa-le deoparte.
- Bate untul moale cu zaharul pana cand compozitia se deschide la culoare. Adauga apoi cate un ou, alternat cu cate o lingura de faina.
- Adauga restul de faina si cacaua, ciocolata topita si incorporeaza-le cu o spatula. Pune apoi laptele cu zeama de lamaie si cescuta de espresso.
- Toarna compozitia in mod egal in cele 2 tavi si da-le la cuptor pentru 30-35 de minute.
- Combina apa si zaharul pentru sirop, pune cratita pe foc pentru cateva minute, pana dau in clocot. Adauga lichiorul de cafea si lasa siropul sa se raceasca.
- Lasa blaturile sa se raceasca, apoi taie-le si asambleaza tortul. Insiropeaza fiecare blat, asaza un strat de crema de ciocolata pe fiecare, iar la final topeste ciocolata neagra cu smantana pentru frisca si orneaza tortul cu glazura obtinuta.
Incearca si:
Tarta cu caramel sarat si ciocolata
Tort de clatite cu Nutella si alune de padure