Tortul de ciocolata „Padurea Alba”, un contrast al retetei similare, Padurea Neagra, este desertul perfect la finalul primaverii-inceputul verii, cand cele mai gustoase fructe umplu pietele. Il poti pregati deopotriva cu cirese sau capsuni, in functie de preferinte.
Ingrediente
200 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g unt esenta de vanilie 125 ml lapte 2 oua 200 g zahar un praf sare
Ingrediente pentru sirop
apa zahar esenta vanilie
Ingrediente pentru ornat
300 g capsuni/cirese ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Combina ingredientele uscate intre ele (zaharul, faina, praful de copt si sarea). Incorporeaza untul taiat cubulete, pana cand compozitia capata un aspect granulat si umed.
- Adauga ouale pe rand, urmate de esenta de vanilie si lapte. Odata omogenizata compozitia, toarn-o intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru cca 25-35 minute la 180 grade, sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Cand e gata, scoate tortul si lasa-l sa se raceasca.
- Bate smantana pentru frisca cu zaharul si esenta de vanilie. Pune doua parti egale de apa si zahar (1:1) la fiert. Cand zaharul s-a topit complet, adauga esenta de vanilie.
- Taie blatul de tort in 2 parti egale si asambleaza-l astfel: Insiropeaza baza blatului cu 3-4 linguri din siropul obtinut, pune un strat de frisca, iar peste frisca asaza ciresele/capsunile taiate felii, pastrand jumatate intregi, pentru decor.
- Completeaza cu un alt strat de frisca, menit sa acopere fructele, rade ciocolata alba peste, apoi pune cealalta jumatate a blatului deasupra.
- Insiropeaza si cel de-al doilea blat, apoi imbraca tot tortul in frisca ramasa, pastrand putin pentru decor. Rade ciocolata alba si presar-o peste tort, decoreaza-l cu frisca ramasa, pusa in pos de ornat, si completeaza decorul cu fructele intregi/taiate felii, pentru lateralele tortului.
S-ar putea sa-ti placa si: