Tort de ciocolata „Padurea Alba”

60 minute
8 portii
Mediu

Tortul de ciocolata „Padurea Alba”, un contrast al retetei similare, Padurea Neagra, este desertul perfect la finalul primaverii-inceputul verii, cand cele mai gustoase fructe umplu pietele. Il poti pregati deopotriva cu cirese sau capsuni, in functie de preferinte.

Ingrediente

200 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g unt esenta de vanilie 125 ml lapte 2 oua 200 g zahar un praf sare

Ingrediente pentru sirop

apa zahar esenta vanilie

Ingrediente pentru ornat

300 g capsuni/cirese ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Combina ingredientele uscate intre ele (zaharul, faina, praful de copt si sarea). Incorporeaza untul taiat cubulete, pana cand compozitia capata un aspect granulat si umed.
  2. Adauga ouale pe rand, urmate de esenta de vanilie si lapte. Odata omogenizata compozitia, toarn-o intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru cca 25-35 minute la 180 grade, sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Cand e gata, scoate tortul si lasa-l sa se raceasca.
  3. Bate smantana pentru frisca cu zaharul si esenta de vanilie. Pune doua parti egale de apa si zahar (1:1) la fiert. Cand zaharul s-a topit complet, adauga esenta de vanilie.
  4. Taie blatul de tort in 2 parti egale si asambleaza-l astfel:  Insiropeaza baza blatului cu 3-4 linguri din siropul obtinut, pune un strat de frisca, iar peste frisca asaza ciresele/capsunile taiate felii, pastrand jumatate intregi, pentru decor.
  5. Completeaza cu un alt strat de frisca, menit sa acopere fructele, rade ciocolata alba peste, apoi pune cealalta jumatate a blatului deasupra.
  6. Insiropeaza si cel de-al doilea blat, apoi imbraca tot tortul in frisca ramasa, pastrand putin pentru decor. Rade ciocolata alba si presar-o peste tort, decoreaza-l cu frisca ramasa, pusa in pos de ornat, si completeaza decorul cu fructele intregi/taiate felii, pentru lateralele tortului.

S-ar putea sa-ti placa si: