Desi suna complicat, e chiar usor de facut. Tortul de mere intors e o combinatie reusita intre blatul dulce si marul acrisor.
Ingrediente
2 kg mere 150 g nuca cuisoare 100 g unt (1/2 pachet) 1 cana zahar
Ingrediente pentru blat
4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina
Mod de preparare:
- Curata merele de coaja, apoi prin partea inferioara (opusa coditei) curata-le de seminte cu un obiect ascutit, fara a strapunge marul. Rupe-le codita, daca o au.
- Pune merele intr-o cratita nu foarte inalta, formand o floare. Umple spatiile ramase intre mere cu sferturi si jumatati de mere.
- In fiecare mar intreg pune 2-3 nuci curatate bine si cate un cuisor.
- Taie untul in bucatele si pune-l din loc in loc peste mere, apoi presara o cana de zahar peste.
- Da cratita la cuptor pana cand intra furculita in mere cu usurinta.
- Cand merele s-au facut, scoate cratita si da-o putin la racit. Intre timp, prepara blatul.
- Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar.
- Adauga galbenusurile unul cate unul, urmate de faina. Torna aluatul obtinut peste mere, apoi da cratita la cuptor pana cand blatul se rumeneste.
- Cand tortul de mere e gata, scoate-l si da-l la rece. Pentru a il scoate din cratita si a-l orna, ia un cutit cu lama subtire si lunga, si traseaza conturul de jur imprejurul cratitei, pentru a desprinde tortul de laterale.
- Pune o farfurie peste cratita si intoarce cratita. Merele vor ramane deasupra. Orneaza-l dupa preferinta, cu frisca, pasta de zahar, etc.
Vezi si alte retete de tort