Tort de miere glazurat
75 minute
8 portii
Mediu
Cu reteta asta, obtii un tort delicios, cu gust bogat de miere si ciocolata alba, care arata exceptional.
Ingrediente pentru blat
225 g faina
110 g miere
85 g unt
85 g zahar
un plic praf de copt
2 oua
Ingrediente pentru crema
200 g ciocolata alba menaj
200 ml smantana dulce pentru frisca
Ingrediente pentru glazura
200 g zahar pudra
un albus
sucul unei jumatati de lamaie
Ingrediente pentru decor
foi de napolitana
Mod de preparare:
- Untul cu zaharul se amesteca si se adauga ouale batute in prealabil. Se pune si mierea si la final faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se pune intr-o forma unsa si se coace 45 de minute. Se lasa apoi la racit complet.
- Pentru crema, se topeste ciocolata in smantana pentru frisca incalzita in prealabil, apoi se da la rece 3-4 ore dupa care se scoate si se mixeza bine pana se intareste. Se taie blatul in doua si se umple cu crema alba de ciocolata.
- Pentru glazura, se amesteca albusul cu zaharul pana ce se obtine o crema alba. Se adauga sucul si se mai amesteca 10 secunde. Se toarna peste tortul asezat pe un gratar. Se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu foi de napolitana, dupa plac.
Incearca si alte deserturi cu miere
Vezi si alte retete de torturi
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews