Ingrediente:
Ingrediente pentru servit:
1. Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul.
2. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga mixand. Se pun morcovii rasi si nucile maruntite.
3. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de copt, se toarna aluatul si se coace 30-40 minute. Se lasa apoi la racit.
4. Pentru glazura, ciocolata rupta bucati se topeste la foc mic si se amesteca in frisca fierbinte.
5. Se asaza tortul pe un gratar si se acopera cu glazura. Se lasa doua ore la rece.
Bunica te sfatuieste:
1. Alege morcovi de gradina, fragezi si dulci pentru aceasta prajitura, ca sa fie mai gustoasa.
2. Daca morcovii sunt proaspeti si suculenti, dupa ce ii razi, stoarce usor pulpa de suc si apoi adaug-o in compozitia blatului de tort.
3. Tortul de morcovi poate fi servit, pe timp de vara, cu inghetata de vanilie sau de ciocolata. De asemenea, il poti decora cu frisca naturala si cu ciocolata razuita, sa fie cat mai apetisant.