Tort de paste penne Margherita
50 minute
6 portii
Mediu
Cand ai gatit ultima oara un tort de paste? Incearca unul sarat, inspirat din reteta de pizza Margherita. Iese un deliciu pe care-l vei da gata imediat!
Ingrediente
400 g paste penne
2 linguri unt
2 catei usturoi
300 g rosii cherry
2 linguri faina
500 ml lapte
1/2 lingurita sare
Ingrediente pentru copt
2 linguri sos de rosii
200 g mozzarella
100 g parmezan
frunze de busuioc
1 lingura oregano
Mod de preparare:
- Fierbe pastele cu un praf de sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le si clateste-le in apa rece pentru a stopa procesarea termica. In cele 2 linguri de unt caleste usturoiul tocat marunt si rosiile cherry taiate jumatati pentru 2-3 minute si pune sosul obtinut peste paste.
- Separat, pune la fiert laptele cu sarea si adauga faina. Amesteca in continuu pana cand sosul bechamel se ingroasa putin, dar ramane inca lichid.
- Toarna sosul bechamel peste paste si amesteca bine. Toarna pastele cu totul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, niveleaza bine pastele, iar deasupra intinde sosul de rosii, combinat cu oregano.
- Rade mozzarella si parmezanul, apoi da tortul de paste Margherita la cuptorul incins pentru 10-15 minute, pana ce branza se topeste complet si se rumeneste putin. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l scoate din forma. Serveste tortul de paste cu frunze de busuioc proaspat presarat deasupra.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews