Cand ai gatit ultima oara un tort de paste? Incearca unul sarat, inspirat din reteta de pizza Margherita. Iese un deliciu pe care-l vei da gata imediat!
Ingrediente
400 g paste penne 2 linguri unt 2 catei usturoi 300 g rosii cherry 2 linguri faina 500 ml lapte 1/2 lingurita sare
Ingrediente pentru copt
2 linguri sos de rosii 200 g mozzarella 100 g parmezan frunze de busuioc 1 lingura oregano
Mod de preparare:
- Fierbe pastele cu un praf de sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le si clateste-le in apa rece pentru a stopa procesarea termica. In cele 2 linguri de unt caleste usturoiul tocat marunt si rosiile cherry taiate jumatati pentru 2-3 minute si pune sosul obtinut peste paste.
- Separat, pune la fiert laptele cu sarea si adauga faina. Amesteca in continuu pana cand sosul bechamel se ingroasa putin, dar ramane inca lichid.
- Toarna sosul bechamel peste paste si amesteca bine. Toarna pastele cu totul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, niveleaza bine pastele, iar deasupra intinde sosul de rosii, combinat cu oregano.
- Rade mozzarella si parmezanul, apoi da tortul de paste Margherita la cuptorul incins pentru 10-15 minute, pana ce branza se topeste complet si se rumeneste putin. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l scoate din forma. Serveste tortul de paste cu frunze de busuioc proaspat presarat deasupra.