Tort de paste penne Margherita

50 minute
6 portii
Mediu

Cand ai gatit ultima oara un tort de paste? Incearca unul sarat, inspirat din reteta de pizza Margherita. Iese un deliciu pe care-l vei da gata imediat!

Ingrediente

400 g paste penne 2 linguri unt 2 catei usturoi 300 g rosii cherry 2 linguri faina 500 ml lapte 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru copt

2 linguri sos de rosii 200 g mozzarella 100 g parmezan frunze de busuioc 1 lingura oregano
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele cu un praf de sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le si clateste-le in apa rece pentru a stopa procesarea termica. In cele 2 linguri de unt caleste usturoiul tocat marunt si rosiile cherry taiate jumatati pentru 2-3 minute si pune sosul obtinut peste paste.
  2. Separat, pune la fiert laptele cu sarea si adauga faina. Amesteca in continuu pana cand sosul bechamel se ingroasa putin, dar ramane inca lichid.
  3. Toarna sosul bechamel peste paste si amesteca bine. Toarna pastele cu totul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, niveleaza bine pastele, iar deasupra intinde sosul de rosii, combinat cu oregano.
  4. Rade mozzarella si parmezanul, apoi da tortul de paste Margherita la cuptorul incins pentru 10-15 minute, pana ce branza se topeste complet si se rumeneste putin. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l scoate din forma. Serveste tortul de paste cu frunze de busuioc proaspat presarat deasupra.

S-ar putea sa-ti placa si: