Tortul de spaghete a la Jamie Oliver este o combinatie vegetariana delicioasa de spaghete, legume si branza intr-o crusta crocanta si aromata.

Ingrediente

600 ml smantana de gatit - cat mai grasa 4 oua mari sare de mare piper negru 60 g Cheddar ras 60 g brie/branza de capra 2 legaturi de spanac baby taiat mare 1 ardei iute taiat fin 140 g rosii uscate in ulei 400 g spaghete fierte 1 lingura de unt cateva frunze de salvie proaspata
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180°. Intr-un castron mare, bate smantana de gatit cu ouale, potrivind de sare si piper inainte. Adauga branza Cheddar, mare parte din branza de capra/brie, spanacul, ardeiul iute, rosiile uscate si spaghetele fierte, apoi amesteca usor.

2. Intr-o tigaie ce poate fi bagata la cuptor, topeste untul si invarte tigaia pentru ca untul sa acopere o suprafata cat mai mare. Toarna compozitia cu grija in tigaie, apoi agit-o putin incat sa se uniformizeze. Baga tigaia la cuptor pentru 30 de minute, pana incepe sa se formeaze o crusta la suprafata.

3. Dupa 30 de minute, scoate tortul de spaghete din cuptor si da cateva gauri in crusta formata, apoi folosind o furculita sau un cutit, indeasa cate o frunza de salvie unsa cu ulei de masline, impreuna cu cate o bucata de branza de capra/brie ramasa. Da tigaia la cuptor pentru alte 10 minute, pana cand crusta este formata complet. Se serveste cu o salata verde alaturi.