Tort Egiptean
Ingrediente pentru blat (3 foi)
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
40 g nuci macinate
Ingrediente pentru crema de galbenusuri
6 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri amidon
340 ml lapte
170 g unt moale
2 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema de frisca si caramel
200 g zahar
120 g miez de nuca
200 ml frisca lichida
Ingrediente pentru decor
140 g nuca maruntita
Mod de preparare:
- Pentru prepararea cremei de galbenusuri, se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga treptat laptele si se amesteca cu un tel.
- Se da oala pe foc mic si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Se acopera crema cu folie alimentara.
- Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, se incorporeaza in ea si untul mixat cu zaharul pudra.
- Se prepara apoi blatul. Se mixeaza albusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina si nucile macinate.
- Se imparte compozitia in trei si se coc trei foi la foc mediu, aproximativ 15 minute.
- Pentru cea de-a doua crema, de frisca si caramel, se caramelizeaza zaharul. Cand este complet topit, se adauga nuca. Se toarna pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit se zdrobeste marunt, dupa care se amesteca usor cu frisca.
- Se asamblazeaza tortul astfel: se pune o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, unul de crema de frisca si caramel si se acopera cu urmatorul blat. Se continua asa, pana se termina blaturile.
- Se orneaza cu crema de vanilie si frisca si cu nuca maruntita.
- Se da la frigider cel putin 2 ore.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews