Tort glazurat cu cafea si nuca
Te pregatesti sa primesti musafiri sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu cel mai aromat tort pe care il poti pregati in casa? Incearca un tort glazurat cu cafea si nuca, un desert cu gust bogat pe care-l vei adora.
Ingrediente pentru topping
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru glazura
Pregatirea toppingului
1. Combina ingredientele pentru topping astfel: incorporeaza cu degetele untul cat mai rece cu faina, zaharul, scortisoara si sarea, pana ce se omogenizeaza si devine nisipos.
2. Peste ingredientele de topping adauga nuca tocata si incorporeaz-o bine.
Pregatirea aluatului pentru tortul cu cafea si nuca
1. Separat, bate untul moale cu zaharul si incorporeaza ouale pe rand.
2. Adauga apoi smantana, urmata de praful de copt, bicarbonatul de ssodiu si praful de sare. Dizvolta cafeaua instant in apa fierbinte si incorporeaz-o in aluatul pentru tort.
3. Asaza jumatate din compozitia de tort cu cafea si nuca intr-o tava de guguluf bine unsa, iar deasupra raspandeste jumatate din compozitia de topping.
4. Peste asaza cealalta jumatate de aluat si intinde-o bine. Deasupra aluatului raspandeste si restul de topping cu nuca.
5. Da tortul cu cafea si nuca la cuptor pentru o ora la 180 de grade.
In rastimp, pregateste glazura:
1. Dizolva cafeaua in lapte cald si incorporeaza siropul de artar sau mierea, impreuna cu zaharul pudra.
2. Cand desertul iese de la cuptor, scoate-l din tava si toarna peste tort glazura de cafea pregatita inainte.