Iata o reteta de tort super-rapida, care, iti vine sau nu sa crezi, nici macar nu are faina in compozitie. Tortul joffre se face fara coacere, iar pentru a il savura cum se cuvine, singura conditie este sa-l dai la rece in prealabil.

Ingrediente

1 pachet unt moale 1 cana rahat tocat marunt 1 cana stafide 1 cana nuci tocate cu cutitul 1 cana visine din visinata/congelate 1 cana zahar pudra 3 linguri lapte praf 3 oua 100 g cacao 3 cani frisca
Mod de preparare:
  1. Freaca untul cu zaharul pana devine pufos, apoi adauga galbenusurile unul cate unul, urmate de laptele praf.
  2. Adauga cacaua, rahatul, visinele, nucile si stafidele si amesteca pentru a le incorpora.
  3. Separat, bate albusurile spuma foarte tare.
  4. Incorporeaza albusurile in compozitia initiala si toarna amestecul obtinut intr-o tava de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt.
  5. Da tortul la rece pentru minim 3 ore inainte de servire si decoreaza-l dupa imaginatie.