Tort „Padurea neagra”

100 minute
6 portii
Mediu

Tortul „Padurea neagra” este un adevarat deliciu cu ciocolata, frisca, pasta de migdale si visine. Este un desert german, rafinat potrivit pentru o aniversare sau petrecere. Arata incredibil iar combinatia de gusturi si arome sigur te va face sa iti doresti inca o felie!

Ingrediente pentru blat:

110 g ciocolata de menaj 6 oua 130 g pasta de migdale 160 g zahar pudra un praf sare

Ingrediente pentru umplutura:

600 ml frisca lichida 2 pliculete zahar vanilinat

Ingrediente pentru sirop:

300 ml apa 150 g zahar lichior de cirese

Ingrediente pentru decor:

100 g ciocolata 300 g visine din visinata
Mod de preparare:

Pasta de migdale rupta in bucatele mici se pune în cuva robotului cu galbenusurile si se amesteca pentru a obtine o pasta fina in care se adauga ciocolata topita. Separat, se bat albusurile cu un praf de sare si, cand începe sa se formeze spuma se adauga zaharul. Se bate in continuare si, cand s-a obtinut o spuma tare, se adauga peste amestecul cu ciocolata. Se omogenizeaza compozitia cu delicatete si se toarna intr-o forma de copt cu margini detasabile, unsa in prealabil cu foarte putina grasime. Se coace 30-40 de minute si se lasa in tava sa se raceasca.

Pentru sirop, se pun zaharul si apa pe foc si se lasa pana ce se topeste zaharul. Se trage imediat de pe foc si se adauga lichior de cirese, dupa gust. Se bate frisca cu zaharul vanilinat si se trece ciocolata de decor prin razatoarea cu ochiuri mari sau se taie fin la cutit.

Blatul racit se taie in doua foi cu ajutorul unui cutit cu lama lunga. Se asaza prima parte pe platoul de servit si se insiropeaza. Se intinde 3/4 din frisca, peste care se pun visine.

Se continua montarea tortului cu cealalta parte de blat insiropat si se imbraca apoi cu restul de frisca. Se presara ciocolata rasa si se decoreaza cu frisca si visine. Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.