Daca iti place salamul de biscuiti, sigur vei adora tortul asta! Se face din cateva ingrediente si nu e necesar sa aprinzi cuptorul pentru el.
Reteta de tort de biscuiti a fost trimisa de Vasilica Burcea, din Constanta.
Ingrediente
un kg biscuiti simpli 500 g ciocolata 2 pachete margarina sau unt 200 g alune decojite sarate 100 g fistic decojit coaja rasa si sucul de la 3 portocale un pahar lichior de portocale
Mod de preparare:
- Se toaca grosier alunele si fisticul. Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele, sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.
- La bain-marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga lichiorul de portocale. Cand ciocolata s-a topit, se adauga si cealalta parte de coaja rasa de portocale si se amesteca.
- Se toarna trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si se transfera apoi compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in prealabil cu hartie de copt.
- Se preseaza bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte, iar la final se toarna cealalta parte de ciocolata deasupra si se presara alunele.
- Se da tortul la rece pentru o ora si se serveste ornat cu felii de portocala.