Tort rasturnat cu ananas

Mediu

Reteta de tort rasturnat cu ananas, cu denumirea putin mai cunoscuta de „Pineapple upside down cake” este una traditional americana si este similara cu torturile romanesti rasturnate, precum cel de mere.

Reteta in versuri, originala si inedita, a fost trimisa de Luminița Mitru, din Bucuresti.

Ingrediente

160 g zahar brun 50 g unt 7-8 rondele ananas (din compot) 7-8 cirese confiate

Ingrediente pentru blat

6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina esenta de vanilie
Mod de preparare:

1. Pentru tortul rasturnat

Ai nevoie de un „pat”.

Un pat dulce, bun si gras,

Din rondele de-ananas

Calite usor, usor

Cu zahar brun si untisor.

Si mai pui, daca se poate,

8 cirese confiate.

Dupa ce le-ai perpelit

Le dai deoparte, la racit.

2. Urmeaza blatul de tort:

Pentru cat de cat confort

Separi cele 6 oua,

Avand grija, pe din doua.

Pui albusul la albus

Galbenus la galbenus.

Pui arome, ca se impun,

Si 6 linguri de zahar brun

Peste albusurile separate

Cu mixerul amestecate

La-nceput incetisor

Si apoi cu mai mult spor!

Albusurile le bati spuma

Pana seamana cu o bruma

Proaspat cazuta pe casa

Cand e vremea friguroasa.

Spuma aceasta de albusuri

O combini cu galbenusuri

Si apoi usor, usor

Presari faina ca un nor!

Amesteci cu grija in vas

Si torni in tava, peste ananas.

3. In cuptorul incins iute

Tava sta 40 de minute.

Si dupa ce s-a racit

Tortul astfel pregatit

Se rastoana pe un platou

Si se poate da…cadou!

Sau se rastoarna pe-o farfurie

Sa-l mananci ….cu bucurie!