Tort roz cu frisca
Ingrediente pentru blat
12 oua
460 g zahar
500 g faina
2 plicuri praf de copt
un praf sare
Ingrediente pentru frisca
un kg smantana
400 g zahar pudra
o esenta vanilie
colorant rosu
Ingrediente pentru sirop
300 ml apa
o cana zahar
o fiola esenta vanilie
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu un praf de sare.
- Albusurile se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga faina cu praful de copt si galbenusurile. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
- Intre timp, se prepara frisca: se bate bine smantana cu zaharul si cu esenta de vanilie si se adauga si cateva picaturi de colorant rosu.
- Pentru sirop, se amesteca ingredinetele si se pun la fiert pana se ingroasa putin.
- Se taie blatul in trei parti pe orizontala, se insiropeaza fiecare parte si se umple cu frisca. Se orneaza cu frisca.
Reteta trimisa de Iuliana Colesniuc din Botosani.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews