Originile retetei de tort Sacher dateaza din secolul 19, cand printul Wenzel von Metternich a solicitat bucatarului un desert deosebit pentru cativa musarifi importanti.
Bucatarul s-a imbolnavit si a lasat povara muncii pe Franz Sacher, ucenicul lui de doar 16 ani. Acesta s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si le-a pregatit tortul omonim. Se spune ca musafirii au fost foarte incantati de desert, insa a fost nevoie sa mai treaca cativa ani pana ca desertul sa devina legendar.
Ingrediente pentru aluat
7 galbenusuri 150 g unt 125 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra un plic zahar vanilinat 7 albusuri 125 g zahar tos un praf sare 150 g faina unt si faina pentru forma 200 g gem de caise
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata neagra 250 g zahar 150 ml apa
Mod de preparare:
- Se amesteca untul cu zaharul pudra si cel vanilinat, apoi se adauga, pe rand, galbenusurile. Albusurile se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul tos si se obtine o spuma ferma. Ciocolata topita si racita se toarna peste amestecul cu galbenusuri, se amesteca si apoi se pune spuma de albus alternativ cu faina.
- Se amesteca, se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se lasa la cuptor 40 de minute. Apoi, se scoate si se lasa la racit complet.
- Se taie in doua blatul, se asaza o parte pe platoul de servit, se unge cu gem, se pune a doua parte a blatului care se unge si aceasta cu gem. Pentru glazura, ciocolata, apa si zaharul se fierb, apoi se toarna peste blat si se niveleaza.
Incearca si alte deserturi cu ciocolata