Un tort delicios, plin de capsuni proaspete si crema obtinuta din acestea.
Reteta de tort sarlota cu capsuni a fost trimisa de Rodica Valceanu, din Braila.

Ingrediente pentru blat

6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa un praf sare

Ingrediente pentru crema

300 ml frisca lichida 100 g zahar pudra 300 g capsune un plic gelatina

Ingrediente pentru decor

300 g capsune un plic gelatina rosie
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile si se bat spuma tare cu zaharul si sarea. Se adauga apa, galbenusurile si faina in ploaie si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Se coace blatul in tava unsa si se lasa sa se raceasca.
  1. Separat, pentru crema, jumatate din capsune se taie bucati si se paseaza cu blenderul, apoi se pun cu zaharul pe foc si se fierb cateva minute. Se lasa sa se racesca si, intre timp, frisca se bate spuma. Frisca se amesteca bine cu piureul rece de capsune, cu restul de capsune taiate cuburi si cu gelatina preparata conform instructiunilor.
  1. Pentru montarea prajiturii, se decupeaza un „capac” din blat, lasand o margine de aproximativ 5 cm. In golul obtinut se pune crema de frisca si capsune, care se acopera cu „capacul” de la blat presand usor. Pentru decor, capsunele ramase se feliaza si se asaza una langa alta. Gelatina rosie se toarna peste capsune si se da la rece cateva ore.