Tort sicilian „Cassata”
Tortul „Cassata” este un desert sicilian, absolut delicios! Te invatam sa il prepari, sa te simti mai aproape de Italia.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru umplutura:
Ingrediente pentru decor:
Ingrediente pentru glazura:
1. Pentru blat, untul se freaca bine cu zaharul pentru a obtine o crema spumoasa in care se adauga faina de migdale. Se mai amesteca 5 minute, se adauga ouale, lichiorul si se amesteca 20 de minute. Se pune amidonul, se amesteca si se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie. Se coace 45 de minute.
2. Pentru umplutura, fructele se pun in lichior pentru o ora, se trece ricotta prin sita si apoi se amesteca cu fructele, zaharul si ciocolata.
3. Blatul se taie in doua, se pune o parte pe platoul de servit, se asaza amestecul de fructe si se acopera cu a doua parte a blatului.
4. Pasta de martipan se amesteca cu colorant, se lucreaza si se intinde pe masa si apoi se acopera tortul cu foaia. Se indeparteaza marginile in plus, care pot fi folosite pentru decor. Pentru glazura se amesteca rapid ingredientele si se toarna peste tort. Se lasa sa se inchege glazura si se da tortul la rece pentru 3 ore.