Iti place gustul clasic de Tiramisu, dar adori si clatitele? Ei bine, cele doua fac casa buna impreuna si crema pastreaza gustul, in timp ce clatitele iti ofera aroma delicioasa de cafea, in nenumarate straturi.
Ingrediente pentru clatite
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru ornat
1. Bate ouale si toarna treptat laptele caldut, urmat de esenta de vanilie, cafea si untul topit. Cerne faina si cacaua si zaharul intr-un recipient separat. Combina-le intre ele, apoi toarna amestecul de oua peste ingredientele uscate si omogenizeaza, eliminand toate cocoloasele.
2. Formeaza clatite din aceast aluat (cam 40-50 secunde pe fiecare parte) si lasa-le sa se raceasca. Freaca cele 3 galbenusuri cu zaharul pana ce crema se deschide la culoare. Adauga amidonul, urmat de laptele turnat treptat. Da amestecul intr-o cratita la foc mic si amesteca pana ce obtii o consistenta cremoasa si mai groasa (nu trebuie sa fiarba).
3. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa si las-o sa se hidrateze pentru 10 minute, apoi incalzeste-o putin la bain marie sau microunde, pentru a se topi. Amesteca mascarpone cu 200 ml smantana pentru frisca, vanilia, romul sau esenta, gelatina si cu 1 lingura de zahar, pana ce crema se ingroasa.
4. Incorporeaza in amestecul de mascarpone crema de galbenusuri si da-o la rece pentru 20 de minute sau pana cand se intareste putin (daca o lasi prea mult se solidifica datorita gelatinei). Intinde crema intre clatite (cam 2-3 linguri intre fiecare 2 clatite) si aranjeaza-le una peste cealalta.
5. Da tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi combina ingredientele pentru glazura (mascarpone, smantana pentru frisca si zaharul) si bate-le cu mixerul. Orneaza tortul cu glazura obtinuta si pudreaza-l cu cacao.
Vezi si
- alte retete de Tiramisu
- alte retete de tort