Cu un gust puternic si aroma intensa de rom, acest tort este un deliciu nemtesc, denumit Baumkuchen, adica trunchi de copac, dupa aspectul pe care il formeaza blatul cand il prepari.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
1. Bate toate ouale cu zaharul, esenta de vanilie, romul si laptele pentru 1-2 minute, folosind un tel. Da compozitia la bain marie pentru 5-7 minute.
2. Pune compozitia intr-un mixer si bate-o pana isi tripleaza volumul. Caramelizeaza untul intr-o cratita si lasa-l putin sa se raceasca inainte de a-l adauga peste aluat.
3. Cerne faina si amesteca usor folosind un tel pana la incorporare. Pune 2 tavi de tort una in cealalta si unge-o pe cea de deasupra cu unt, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.
4. Pune ~un polonic de aluat in tava si intinde-l (ca si cum ai face o clatita). Da tava la broiler pentru 1-2 minute la 260º , pana ce se rumeneste, apoi scoate-o, pune un alt strat si procedeaza la fel pana termini aluatul.
5. Cand ai terminat aluatul si ai facut tortul, scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca. In rastimp, toarna smantana fierbinte peste ciocolata neagra si amesteca pana se topeste.
6. Pune apa peste gelatina, impreuna cu romul si lasa gelatina sa se umfle ~5 minute, apoi amestec-o cu ciocolata. Toarna glazura obtinuta peste tort, niveleaza si da-l la rece pentru 1 ora.
Incearca si alte retete din bucataria germana
Vezi si alte retete de tort