Tortul contrastelor
90 minute
8 portii
Mediu
Tortul contrastelor nu e nici alb, nu e nici negru. Nu are doar ciocolata, ci are si frisca. Un tort menit sa ii multumeasca pe cei innebuniti dupa ciocolata, dar sa le satisfaca apetitul celor care prefera frisca.
Ingrediente pentru blat
9 oua
225 g zahar
3 pliculete zahar vanilinat
1 plic si 1/2 praf de copt
100 ml lapte
70 g cacao
225 g faina
Ingrediente pentru crema
180 g ciocolata alba
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
30 g zahar pudra
Ingrediente pentru decor
cacao
bomboane
frisca
Mod de preparare:
- Pentru blaturi, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce se formeaza o crema spumoasa.
- Se adauga laptele, putin cate putin, si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
- Albusurile, batute spuma, se adauga la final, amestecand usor de jos in sus.
- Aluatul se toarna in doua forme de copt unse si tapetate cu faina si se coc 30 de minute. Se lasa apoi la racit complet si se taie in doua fiecare blat.
- Pentru crema, frisca se pune la rece si apoi se bate adaugand zaharul si mascarpone. Se topeste ciocolata alba si se adauga amestecand. Se da crema la rece pentru 15 minute.
- Blaturile se reasaza pe platoul de servit cu crema de la rece intre ele, se presara cacao pe margine si pe fata, se imbraca in frisca si se orneza cu bomboane, dupa imaginatie.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews