Sunt crocante, acoperite de ciocolata si frisca, foarte aspectuoase si nu sunt nici dificil de facut. Pregateste niste tortulete crocante pentru prieteni si familie.
Ingrediente pentru blat
125 g faina 115 g unt o lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 150 g ciocolata de menaj 3 oua mari 50 g zahar 3 lingurite miere o lingura cafea tare esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata 200 ml smantana pentru frisca 150 g alune nesarate
Ingrediente pentru servit
300 g frisca banuti de ciocolata
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se amesteca faina, sarea si praful de copt si apoi se cern. Se topesc ciocolata si untul, iar ouale si zaharul se amesteca pentru a obtine o crema in care se adauga mierea, vanilia, cafeaua.
- Se adauga incet ciocolata si untul topite, se amesteca si apoi se pune amestecul de faina. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca si apoi se taie mici portii cu ajutorul unui cerc de metal.
- Pentru glazura se amesteca la bain marie ciocolata cu smantana pentru frisca. Cand s-a topit, se trage de pe foc si se pun alunele maruntite usor.
- Se scufunda micile prajituri in glazura, se asaza pe un gratar si se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu frisca si banuti de ciocolata.
Incearca si alte deserturi cu ciocolata