5 ingrediente sunt tot ce ai nevoie pentru niste trandafiri cu mere superbi si deliciosi! Si pe cat par de greu de facut, pe atat e reteta de usor de pus in practica in realitate!
Ingrediente
1. Intinde pachetul de foitaj pe blatul de lucru si taie fasii lungi de cca 30-35 cm si late de 4-5 cm.
2. Separat, spala bine merele si taie-le in 2 pe tocator, curata-le casuta de seminte luand cat mai putin din pulpa marului, apoi feliaza subtire merele si stropeste-le cu putina zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet diluat in 2 linguri de apa, pentru a preveni oxidarea lor.
3. Unge fasiile de aluat taiate cu unt topit si presara-le cu zaharul amestecat cu scortisoara. Asaza la margine, o treime in afara, fasiile de mere.
4. Adu restul de aluat ramas din fasie peste mere si ruleaza trandafirii cu mere dintr-un capat, cat mai strans.
5. Uneste capatul de aluat cu trandafirii de mere folosind 2 picaturi de apa, pentru a face foitajul sa adere la el insusi.
6. Asaza trandafirii cu mere in forme de briose unse cu unt si da-le la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade, sau pana ce merele s-au rumenit frumos, iar foitajul s-a patruns.