Pot fi o gustare, ii poti servi alaturi de o salata; sunt numeroase modurile in care poti sa aduci pe masa acesti trandafiri din cartofi cu bacon, un deliciu care sigur va multumi pe toata lumea de la masa!
Ingrediente
1. Curata si taie cartofii felii subtiri si rotunde, de 2-3 mm grosime. Opareste cartofii in apa clocotita pentru 1-2 minute, apoi scoate-i cat mai bine scursi.
2. Combina pudra de usturoi cu cimbrul, rozmarinul, piperul si sare, dupa gust. Unge cartofii opariti cu ulei, apoi presara-i din belsug cu amestecul de condimente si amesteca pentru distribuirea lor.
3. Aseaza 2 fasii de bacon cat mai lungi, una in continuarea celeilalte, pe lungime, cu partea dura (daca exista) curatata. Asaza cartofi unul peste jumatate din celalalt, pana cand acoperi aproape complet fasiile de bacon.
4. Ruleaza cartofii asezati pe bacon cat mai strans, pana in capat. Asaza fiecare trandafir din cartofi cu bacon intr-o tava de briose, cu fasia de bacon in jos.
5. Da trandafirii din cartofi la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau pana cand trandafirii se rumenesc si cartofii sunt patrunsi.