Iti plac trufele crocante si pline de alune? Poti obtine bomboane de ciocolata cu alune de padure in casa din numai cateva ingrediente simple, fara coacere.

Ingrediente

400 g ciocolata cu lapte 120 ml smantana pentru frisca 3 cornete de inghetata 100 g alune de padure coapte si tocate marunt (2x50 g) ~30 g alune de padure intregi
Mod de preparare:

1. Toaca marunt 1/2 din cantitatea de ciocolata si pune-o intr-un recipient. Toarna smantana pentru frisca fierbinte peste ciocolata si amesteca pana obtii o consistenta omogena si cremoasa.
2. Adauga esenta de vanilie si 1/2 din cantitatea de alunele de padure coapte si tocate marunt, apoi amesteca si da compozitia la frigider sa se intareasca pentru ~20 de minute.
3. Dupa ce ciocolata s-a intarit, ia din compozitie cam 1/2 lingura, aplatizeaz-o si adauga o aluna de padure intreaga in mijloc. Acoper-o si rostogoleste ciocolata intre palme pentru a o rotunji. Procedeaza la fel cu restul compozitiei.
4. Amesteca restul de alune de padure tocate cu cornetele de inghetata maruntite (cu facaletul sau in robot). Topeste ciocolata ramasa si apoi trece fiecare trufa prin amestecul uscat, apoi prin ciocolata topita. Pune-le pe un gratar cu o foaie de copt dedesubt, incat excesul de ciocolata sa curga pe foaie. Serveste-le dupa racire.

Incearca si reteta de bomboane Raffaello de casa

Vezi si alte deserturi cu ciocolata