Turnulet
Ingrediente pentru baza
200 g faina
10 g drojdie
linguri zahar
3 linguri unt topit
un ou
un praf sare
3 linguri lapte
Ingrediente pentru aluatul din compozitie
150 g faina
70 g zahar
un ou
30 ml ulei
50 g iaurt
2 linguri cacao
o lingurita praf de copt
Ingrediente pentru ornat
50 g zahar pudra
200 g nuca
200 ml ciocolata de menaj
300 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Pentru baza, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 de minute la crescut. Dupa acest timp, se pune intr-o tava rotunda de copt, se aplatizeaza si se coace 20-30 de minute, cu grija sa nu se arda.
- Pentru compozitie, se bat oul cu zaharul, se adauga apoi, pe rand, uleiul, iaurtul, faina, praful de copt si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Jumatate se toarna intr-o forma de chec, iar restul de aluat se amesteca bine cu cacaua. Se toarna si restul de aluat in aceeasi tava de chec si se da la copt 20-30 de minute.
- Ciocolata rupta bucati se pune la bainmaire alaturi de 200 ml frisca lichida. Dupa ce s-a topit, se da la rece 3-4 ore.
- Se monteaza prajitura astfel: se pune blatul de baza intr-o forma rotunda. Checul racit se marunteste si se pune deasurpa bazei, formand un turnulet. Se presara cu jumatate din cantitatea de nuci. Restul de frisca se bate usor cu zaharul pudra, apoi se toarna peste turnulet. Se scoate si crema de ciocolata de la rece si se toarna peste prajitura si se garniseste cu restul de nuca.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews