Cand cel mic are pofta de dulciuri, insa preferi sa manance ceva facut in casa, incearca aceasta reteta rapida de turnulet de cacao.
Ingrediente
200 ml lapte 100 g unt 100 g zahar 3 linguri cacao 2 oua 250 g faina un plic praf de copt
Mod de preparare:
- Se freaca untul moale cu zaharul.
- Se adauga ouale, unul cate unul, si apoi faina si praful de copt.
- Cacaua si laptele caldut se amesteca, se toarna peste compozitia cu faina, si se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
- Se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa cu unt. Se coace 20 de minute si se lasa sa se raceasca in tava.
Sfaturi utile
✽ Ai grija ca ouale sa fie la temperatura camerei, altfel aluatul nu va mai creste pufos la copt.
✽ Pregateste o glazura cu aroma de vanilie sau de fructe sa imbraci prajitura, pentru a fi mai apetisanta pentru cei mici sau foloseste sirop de ciocolata.